Skip to content

Det gør vi

Medmenneskelig nødhjælp

I Act for Life yder vi medmenneskelig nødhjælp til mennesker, der er flygtet og opholder sig ved EU’s grænser. Det vigtige er ikke blot de ting, vi giver, men måden vi giver dem på. Vi køber mad, tøj, sko og medicin til og med mennesker på flugt. Vi følger dem til lægen eller på hospitalet. Vi holder i hånden. Vi krammer. Vi lytter. Vi ser mennesket.
Vi bruger tid på at lege med børnene og tid på at være nærværende og dele ud af den kærlighed, som vi alle rummer. Vi fortæller de mennesker, vi hjælper, at de er elsket og ønsket i denne verden.

I Act for Life handler vi alt ind lokalt for at støtte op om den lokale økonomi og for at sikre, at de mennesker, vi hjælper, får det, de har brug for. De er ofte selv med ude at handle ind, for de ved bedst, hvad de har brug for.


For os er det enormt vigtigt at være transparente omkring vores brug af donationer, og derfor kan du altid finde det senest godkendte regnskab her på vores hjemmeside.

I Act for Life mener vi, at hvert enkelt individ kan gøre en betydelig forskel.

Vi mener, at vi ved at udvise medmenneskelighed er med til at skabe en mere kærlig og retfærdig verden.

Sådan arbejder vi

I Act for Life arbejder vi for at hjælpe alle på flugt så kærligt og medmenneskeligt som muligt.

Vi hjælper alle uanset, køn, alder, social status eller nationalitet.

Vi hjælper først og fremmest syge børn og udsatte/enlige kvinder. Det gør vi, fordi det ofte er dem, der har allersværest ved finde mad eller medicin.

Helt praktisk skriver familier til os på whatsapp på telefon, at de har brug for hjælp og så skriver vi med dem for at finde ud af, hvad deres situation er. Hvis de har brug for mad, tøj eller medicin og vi kan hjælpe dem, aftaler vi et tidspunkt vi kan mødes, når vi er i Athen.

Vi møder også af og til mennesker på gaden, som har brug for hjælp. Sidst men ikke mindst har vi løbende kontakt med mennesker, som vi har mødt før og som har boet i Athen i flere år og fortsat er på flugt. De har ikke et fast eller sikkert sted at bo og vi kender dem efterhånden godt. Så snart vi er tilbage i Athen, kontakter vi dem for at hjælpe dem.

Der er altid en mening med alle dem, vi når at hjælpe, og vi hjælper alle vi kan.


Alle har ret til et værdigt liv.