Skip to content

Det gør vi

Det gør vi

Medmenneskelig nødhjælp

I Act for Life yder vi medmenneskelig nødhjælp, til mennesker der er flygtet og opholder sig ved EU’s grænser. Det vigtige er ikke blot de ting vi giver, men måden vi giver dem på. Vi køber mad, tøj, sko og medicin til og med mennesker på flugt. Vi følger til lægen eller på hospitalet. Vi holder i hånden. Vi krammer. Vi lytter. Vi ser mennesket.
Vi bruger tid på at lege med børnene på flugt og tid på at være nærværende og dele ud af den kærlighed, som vi alle rummer. Vi fortæller de mennesker, vi hjælper, at de er elsket og ønsket i denne verden.

I Act for Life handler vi alt ind lokalt for at støtte op om den lokale økonomi og for at sikre, at de mennesker vi hjælper, får det, de har brug for. De er ofte selv med ude at handle ind, for de ved bedst, hvad de har brug for.
Det er vigtigt for os at være transparente omkring vores brug af donationer og derfor kan du altid finde det senest godkendte regnskab her på vores hjemmeside. I Act for Life mener vi, at hvert enkelt individ kan gøre en betydelig forskel. Vi mener, at vi ved at udvise medmenneskelighed er med til at skabe en mere kærlig og retfærdig verden.

Sådan arbejder vi

I Act for Life arbejder vi for at hjælpe alle på flugt vi kan så kærligt og medmenneskeligt som muligt. Vi hjælper først og fremmest syge børn, udsatte/enlige kvinder. Det gør vi, fordi det ofte er dem, der har allersværest ved finde mad eller medicin. Helt praktisk skriver familier til os på whatsapp på telefon, at de har brug for hjælp.

Andre gange møder vi dem på gaden. Også er der de mennesker, som har boet i Athen i flere år og fortsat er på flugt og derved ikke har et fast og sikkert sted at bo. Disse mennesker kender vi, og så snart vi er tilbage i blandt andet Athen, kontakter vi dem for at hjælpe dem.

Der er altid en mening med alle dem, vi når at hjælpe, og vi hjælper alle vi kan på flugt uanset, køn, alder, social status eller nationalitet.
Alle har ret til et værdigt liv.

Mette Nielsen